Over ons

90 jaar geleden zijn wij het café begonnen met specialiteiten zoals Kriek, Geuze en boterhammen met platte kaas. Tot op de dag van vandaag staan deze nog steeds op het menu.

Op ‘t Hoeksken in Wemmel is oud en jong tegelijk. Het nostalgische decor verraadt een lange geschiedenis, maar de energieke uitbating – vierde generatie in rechte lijn – slaagt er moeiteloos in om traditie en vernieuwing te verzoenen.

Mijn vader André volgde in 1982 zijn vader Jef op, die het in 1948 had overgenomen van diens vader Emiel, die op zijn beurt in het café stond sinds 1921. Ook daarvoor was hier een café; kleiner, niet veel meer dan de toog.

Een oude foto van een vroeg twintigste-eeuws koppel aan de muur, wijst op de schoonzus van mijn overgrootvader en haar man. Zij waren de eerste eigenaars van het gebouw, toen in hoofdzaak een melkboerderij. Later heeft mijn overgrootvader het café uitgebreid, de stoof verplaatst, de vloer betegeld en de banken geplaatst. Een stukje grasland van de boerderij werd dan uitgebreid tot de terrastuin, één van de troeven in de zomer van het café. De tafeltjes binnen dateren van een halve eeuw geleden.

Sinds 2009 ben ik, Anke Vertongen, officieel zaakvoerster van deze zaak, maar officieus sta ik al zowat heel mijn leven in het café. ‘Ik stond hier al achter de toog van toen ik kon staan en tappen. Ik moet vier jaar geweest zijn. Vanaf mijn zesde hielp ik in de zomer opdienen in de tuin. En vanaf mijn dertiende begon ik al een keer het café af te sluiten op vrijdagavond.’

Het stond dus op een bierkaartje geschreven dat ik deze nostaligische zaak zou verder zetten. Met mijn dilpoma Hotel op zak waagde ik me de stap om het café over te nemen. Het is een prachtig café met toffe klanten. Het zou spijtig geweest zijn, moest mijn vader het aan iemand anders hebben overgelaten.’

Droeviger was het overlijden in maart 2014 van mijn grootvader Jef, die nagenoeg tot het einde van zijn 92-jarige leven boven het café is blijven wonen.


Iedereen is welkom bij ons. Met een gezellige tuin en speeltuin creëren we een familiale sfeer waar jong en oud zich thuis voelen.


Groetjes en graag tot ziens,

Anke


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x